Lahen Taksi Käyttöehdot

22.3.20211. Lahen Taksi palvelun käyttöehdot ja niiden muodostama sopimus.

Näitä Lahen Taksi-sovelluksen käyttöehtoja (”Käyttöehdot”) sovelletaan Lahen Taksi (” Lahen Taksi” tai ”me”) mobiilisovelluksen (”Sovellus”) käyttöön ja niiden tuottamien palveluiden käyttöön.

Käyttöehdot muodostavat Sovelluksen käyttöä koskevan sopimuksen sinun eli Sovellusta käyttävän henkilön ja Lahen Taksin välille. Käyttöehtojen muodostama sopimus kumoaa kaikki aiemmat Sovellusta koskevat sopimukset tai tahdonilmaisut sinun ja Lahen Taksin välillä. Nämä Käyttöehdot noudattavat voimassa olevia alueellisia säännöksiä ja lakeja.

Käyttämällä Lahen Taksi -sovellusta sekä rekisteröimällä sovellukseen henkilötietoja kuten puhelinnumeron ja/tai sähköpostiosoitteen, hyväksyt seuraavat ehdot. Jos et hyväksy näitä Käyttöehtoja, et ole oikeutettu käyttämään Sovellusta.2. Käyttöoikeutesi

Sovellus on ilmainen ja tarjotaan sinulle henkilökohtaiseen käyttöösi. Palvelulla voit tilata taksin Lahden alueella sekä seurata taksin etenemistä kartalla. Hyödyntääksesi kaikkia uusia ominaisuuksia rekisteröi ensin tietosi ja salli sijaintisi seuranta.

Käyttämällä Lahen Taksi-sovellusta ymmärrät ja hyväksyt sen, että tilaukset tehdään lähettämääsi osoitteen perusteella eikä sinulla ole oikeutta korvauksiin, jos tilaus on lähtenyt väärällä osoitteella. Ymmärrät ja hyväksyt sen, että GPS ja kännykän tukiasema tai solupaikannukseen perustuva tieto ei anna välttämättä täysin oikeaa osoitetta ja ymmärrät sekä hyväksyt, että sinun on tarkistettava sovelluksen ehdottama osoite jokaisen tilauksen yhteydessä.

Tilaamalla taksin Lahen Taksi -sovelluksella varmistat saavasi luvallisen taksin, joka on laadukas ja turvallinen. Taksissa on sinetöity taksamittari ja siihen on asennettu Lahen Taksin hinnaston mukaiset hinnat. Luvallisen taksin kuljettajana toimii aina henkilö, jolla on poliisiviranomaisen myöntämä ammattiajolupa. Lahen Taksi -sovelluksen tarjoaa Kuitusen Keikka Ky. Myönnämme sinulle henkilökohtaisen oikeuden käyttää Sovellusta näiden Käyttöehtojen mukaisesti (”Käyttöoikeus”). Käyttöoikeutesi on voimassa toistaiseksi. Voit irtisanoa sen milloin tahansa poistamalla Sovelluksen mobiililaitteeltasi.

Taksimatkan hinta määräytyy ensisijaisesti Lahen Taksin hinnaston mukaisesti. (https:// lahentaksi.fi/taksin-hinta-lahti). Ymmärrät, että sovelluksessa ennen matkaa esitetty mahdollinen arvio matkan hinnasta on vain paras arvio ja todellinen matkan hinta määräytyy taksamittarin näyttämän hinnan mukaisesti. Kiinteähintaisissa matkoissa etukäteen sovittu hinta on sitova.

Lahen Taksin tietosuojakäytännössä säädetyn henkilötietojen luovuttamisen lisäksi, palvelua koskevat myös seuraavat ehdot: Lahen Taksi voi luovuttaa tietojasi yhteistyökumppaneille. Tiedot luovutetaan vain niihin tarkoituksiin, jotka määritetään Lahen Taksin tietosuojakäytännössä. Lisätietoa siitä, miten Lahen Taksi käsittelee henkilötietojasi, sekä tietojen rekisteröimiseen liittyvistä oikeuksistasi on saatavilla Lahen Taksin tietosuojakäytännöstä.

Meillä on oikeus päättää käyttöoikeutesi, jos käytät Sovellusta tai sen sisältöä mielestämme Käyttöehtojen, lain tai hyvän tavan vastaisesti. Et saa:

  • kopioida, muokata tai muuttaa, alilisensoida, jälleenmyydä tai muulla tavoin kaupallisesti hyödyntää Sovellusta, sen sisältöä tai osia tai henkilökohtaista käyttöoikeuttasi;
  • antaa tahallisesti virheellisiä rekisteröintitietoja, joita Sovelluksen käyttäminen edellyttää;
  • kiertää mitään Sovellukseen mahdollisesti asetettuja pääsy- ja käyttörajoituksia;
  • purkaa, kääntää tai muulla tavoin selvittää Sovelluksen ohjelmakoodia, ellei sitä ole laissa erikseen sallittu;
  • käyttää Sovellusta toimintaan tai tavalla, joka vaikeuttaa toisten käyttäjien mahdollisuutta käyttää Sovellusta;
  • käyttää Sovellusta muiden henkilöiden tai tahojen oikeuksia loukkaavan, lainvastaisen, halventavan, siveettömän tai muuten loukkaavan aineiston tai joitakin tuotteita tai palveluja oikeudettomasti mainostavan aineiston julkaisemiseen tai välittämiseen.


3. Vastuusi

Vastaat itse Sovelluksen käytön edellyttämien laitteiden, ohjelmistojen sekä viestintä- ja tietoliikenneyhteyksien hankkimisesta, kustannuksista ja toimivuudesta. Palvelun toimivuus on riippuvainen siitä, että annat virheettömät ja täsmälliset tiedot sovelluksessa. Lahen Taksi ei vastaa palvelun kautta välitetyistä tiedoista eikä takaa tietojen laatua, paikkansapitävyyttä tai saatavuutta. Lahen Taksi ei vastaa palvelun käytöstä tai käytön yhteydessä mahdollisesti syntyvästä vahingosta.

Hyväksymällä Käyttöehdot, vakuutat että palveluun rekisteröimäsi henkilötiedot ovat omasi tai että sinulla on muutoin toimivalta käyttää rekisteröimiäsi tietoja (esim. valtakirjan perusteella) ja että tiedot ovat paikkansapitävät ja täsmälliset. Luvaton toisen henkilötietojen käyttö voi johtaa rikosilmoituksen tekemiseen sekä lakisääteiseen rikos- ja vahingonkorvausvastuuseen.

Sinun pitää noudattaa Sovelluksen käytössä kulloinkin voimassa olevia käyttö-, turvallisuus- ja muita ohjeita.

Vastaat Käyttöehtojen, mahdollisten muiden sopimusehtojen ja lain tai hyvän tavan vastaisesta Sovelluksen käytöstä Lahen Taksille, muille käyttäjille ja kolmansille aiheuttamastasi vahingosta täysimääräisesti.4. Tietosi ja niiden käyttö

Tietojen antaminen ja käsitteleminen

Jotta voit käyttää Sovellusta, sinun tulee antaa tiedot, joita Sovelluksen käyttö edellyttää. Lahen Taksi-sovelluksen käyttäminen edellyttää, että rekisteröit sähköpostiosoitteesi ja/tai matkapuhelinnumerosi. Henkilötietosi tallennetaan Lahen Taksin asiakasrekisteriin. Lisäksi Sovellus kerää sijaintiisi ja liikkumiseesi liittyviä tietoja, jos annat siihen nimenomaisen suostumuksesi. Voit perua antamasi suostumuksen milloin tahansa.

Näitä tietoja käsitellään Lahen Taksi kulloinkin voimassa olevan tietosuojakäytännön ja Käyttöehtojen mukaisesti. Kuitusen Keikka Ky on luovuttamiesi henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä. Luovuttamalla tietosi ja hyväksymällä Lahen Taksin tietosuojakäytännön annat suostumuksesi sille, että Lahen Taksi käsittelee tietojasi tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla yhteyttä Lahen Taksiin tietosuojakäytännössä ilmoitettujen yhteystietojen kautta. Koska Lahen Taksin ei ole teknisesti mahdollista toimittaa palvelua ilman sähköpostiosoitettasi tai matkapuhelinnumeroasi, kyseinen toiminto lakkaa toimimasta, jos peruutat suostumuksesi.

Meillä ja alihankkijoillamme on oikeus käsitellä henkilötietojasi EU:n yleisen tietosuojaasetuksen, muun soveltuvan lainsäädännön sekä viranomaisohjeistusten mukaisesti tietosuojaselosteessa tarkemmin kuvatuilla tavoilla.

Käsittelemme tietoja huolellisesti ja turvallisesti, ja edellytämme samaa myös alihankkijoiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Keräämme asiakkaidemme henkilötietoja, jotta pystymme tarjoamaan sujuvia ja toimivia liikennepalveluita. Henkilötietojen keräämisestä ja käsittelystä kerromme tietosuojaselosteessa.

Voit antaa Lahen Taksi:lle luvan lähettää sinulle markkinointiviestejä, jotka liittyvät toimintaamme tai palveluihimme. Voit perua antamasi markkinointiviestintäluvan, jos niin haluat. Suoramarkkinoinniksi ei lasketa asiakasviestintää, jota lähetämme hoitaaksemme olemassa olevaa asiakassuhdetta.

Lahen Taksin asiakasrekisterin tietosuojaseloste:

Siirry tietosuojaselosteeseen5. Immateriaalioikeudet

Sovellusta, sen sisältöä ja ulkoasua suojaavat tekijänoikeuslaki ja kaikki muu soveltuva lainsäädäntö.

Kaikki oikeudet, kuten omistusoikeus, tekijänoikeus ja muut immateriaalioikeudet Sovellukseen sekä siihen sisältyvään tai liittyvään materiaaliin ovat Lahen Taksi:n tai lisenssinantajiemme omaisuutta. Pidätämme kaikki oikeudet, joita ei nimenomaisesti luovuteta näissä Käyttöehdoissa.6. Vastuunrajoitukset

Vaikka teemme parhaamme, emme voi taata, että Sovellus olisi aina käytettävissäsi häiriöttä. Sovelluksessa saattaa ilmetä käyttökatkoksia, käytön estymistä tai Sovelluksessa tai sen sisällössä virheitä tai puutteellisuuksia, jotka johtuvat esimerkiksi Sovelluksen ylläpitotoimista, teknisistä ongelmista tai muista samankaltaisista syistä tai tiedonsiirron ongelmista, jotka johtuvat kolmansista osapuolista.

Sovelluksen käyttöoikeus myönnetään sinulle ”sellaisena kuin se on” -ehdolla. Emme takaa, että Sovellus täyttäisi sinun vaatimuksesi tai toimisi kaikissa käyttöympäristöissä.

Emme vastaa sinulle tai kolmannelle osapuolelle virheistä, viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat siitä, että käytät Sovellusta ohjeiden tai määräysten vastaisesti tai jotka ovat muuten sinun aiheuttamiasi.

Emme ole vastuussa kolmansien osapuolten sinuun kohdentamista kanteista, vaatimuksista tai toimenpiteistä taikka vahingoista, jotka aiheutuvat tietojen katoamisesta tai niiden vahingoittumisesta riippumatta katoamisen tai vahingon syistä. Emme ole vastuussa virheestä, viivästyksestä tai sopimusvelvoitteiden täyttämättä jäämisestä siltä osin kuin se johtuu ylivoimaisesta esteestä (force majeure). Ylivoimaisena esteenä pidetään tapahtumaa, joka estää tai tekee velvoitteiden täyttämisen kohtuuttoman vaikeaksi määräajassa. Tällaisia esteitä ovat muun muassa sota, kapina, pandemia, epidemia, luonnonmullistus, yleinen energianjakelun tai liikenteen keskeytyminen, häiriöt yleisissä tietoliikenneyhteyksissä, työtaistelutoimenpiteet, tulipalo, viranomaisen asettama oleellinen rajoitus tai muu yhtä merkittävä, epätavallinen, ennakoimaton ja Lahen Taksista riippumaton syy. Emme vastaa myöskään alihankkijamme virheestä tai viivästyksestä, joka on aiheutunut ylivoimaisesta esteestä. Ilmoitamme ylivoimaisesta esteestä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun este on tullut tietoomme.

Välittömät vahingot: Sinulla on oikeus vaatia korvausta ainoastaan välittömistä vahingoista, jotka Sovelluksen virhe tai viivästys on aiheuttanut. Välittömiä vahinkoja ovat muun muassa virheen selvittämisestä aiheutuvat kohtuulliset matka-, posti- ja puhelinkulut, korvaavan palvelun hankintakulut sekä muut selvittelykulut.

Välilliset vahingot: Emme vastaa Sovelluksen virheestä tai viivästyksestä tai Sovelluksen käytöstä aiheutuneista välillisistä vahingoista. Välillisenä vahinkona pidetään esimerkiksi ansiotulon tai käyttöhyödyn menetystä, joka sinulle voisi aiheutua esimerkiksi Sovelluksen käyttökatkosta.

Yritysasiakkaan vastuuehto: Jos asiakas on yritys eli elinkeinoharjoittaja tai jos Sovellusta käytetään pääosin elinkeinotoimintaa varten, emme vastaa Sovelluksen tai sen käytön virheestä tai viivästyksestä aiheutuneista välillisistä vahingoista emmekä tällaisen tahon henkilöstölle aiheutuneesta vahingosta.7. Käyttöehtojen muuttaminen ja voimassaolo

Lahen Taksilla on oikeus muuttaa näitä Käyttöehtoja. Kulloinkin voimassa olevat Käyttöehdot löytyvät Sovelluksesta. Tiedotamme ehtojen muutoksista sähköpostilla, Sovelluksessa tai muulla sopivalla tavalla ennen muutoksen voimaantuloa. Muutokset astuvat voimaan ilmoitettuna ajankohtana. Kun jatkat Sovelluksen käyttöä Käyttöehtojen muuttamisen jälkeen, sitoudut noudattamaan uusia ehtoja.
Käyttöehdot pysyvät muilta osin voimassa, vaikka jokin osa katsottaisiin pätemättömäksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi.8. Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaisu

Käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia.

Erimielisyystilanteissa ota aina ensin yhteyttä Lahen Taksin asiakaspalveluun.

Jos erimielisyyttä ei saada ratkaistua osapuolten välisillä neuvotteluilla, sinulla on kuluttajana oikeus saattaa asia kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen kuin viet asian kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, sinun kannattaa olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan, koska muuten kuluttajariitalautakunta voi jättää asian käsittelemättä.9. Yhteystiedot

Kuitusen Keikka Ky
Jahtikatu 3 G 67 Lahti
15610 Lahti